Зі Шведської академії іде поетеса, яка зливала імена нобелівських лауреатів з літератури

П'ятниця, 18 січня 2019, 17:33

Шведську академію покине поетеса і член академії Катарина Фростенсон, яку запідозрили у зливі імен Нобелівських лауреатів з літератури.

Як повідомляє агентство Reuters, поетеса ухвалила рішення піти після того, як розслідування вказало на неї як джерело зливів.

Катаріна Фростенсон та її чоловік-фотограф Жан-Клод Арно, який торік був ув’язнений за згвалтування, були в центрі скандалу у Шведській академії, який призвів до того, що минулого року Нобелівська премія з літератури не присуджувалась. У зв'язку з цим у цьому році буде обрано двох переможців.

Фростенсон досягла компромісу з академією про щомісячну пенсію на суму близько 1400 доларів і субсидії на аренду.

Шведська академія, заснована в 18 столітті для захисту шведської мови, обирає лауреата Нобелівської премії тільки в галузі літератури. Премії в галузі науки, медицини та економіки присуджуються іншими органами Швеції, а "Нобеля з миру" вручає норвезький комітет.

Минулого року чоловік Фростенсон Арно був засуджений до тюремного ув’язнення за два звинувачення в зґвалтуванні. Арно також звинувачували у тому, що він кілька разів зливав імена переможців Нобелівської премії після того, як дізнався про них від дружини. Він спростував звинувачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: