Європейський суд визнав дискримінаційним австрійський закон про Страсну п’ятницю

Вівторок, 22 січня 2019, 15:47

Європейський суд у вівторок визнав, що австрійське законодавство дискримінувало на основі релігії і переконань позивача Маркуса Ачатці, який не отримав доплату за роботу в Страсну п'ятницю, вихідний день для кількох християнських конфесій.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Співробітник з питань безпеки Маркус Ачатці подав до суду на свою компанію Cresco Investigation у 2017 році за те, що не отримав додаткову оплату праці в Страсну п'ятницю, яка вважається вихідним днем для членів кількох церков у Австрії. Верховний суд Австрії попросив Європейський суд прийняти рішення про те, чи має національний закон дискримінаційний характер.

В Австрії Страсна п’ятниця вважається вихідним днем для членів протестантських церков, католиків і євангелістсько-методистської церкви.

Ачатці працював в Страсну п'ятницю в 2015 році, але не отримав оплачуваний вихідний або подвійну оплату праці, тому що не належав до жодної з цих церков. Він подав до суду на свою компанію за дискримінацію з релігійнихї мотивів.

Європейський суд постановив, що надання "оплачуваного державного вихідного в Страсну п'ятницю тільки службовцям, які є членами певних церков, є дискримінацію за ознакою релігії, що заборонено законодавством ЄС".

Суд постановив, доки Австрія не внесе поправки в своє законодавство для відновлення рівного ставлення, роботодавці, на яких поширюється це законодавство, зобов'язані також надати іншим працівникам вихідний день в Страсну п'ятницю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.