Франція каже, що не вступатиме у "змагання з тупості" з Італією

Середа, 23 січня 2019, 15:22

Франція не збирається брати участь у "конкурсі тупості" з Італією, чиї лідери неодноразово виступали з образливими заявами на адресу президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це заявила міністр з європейських справ Франції Наталі Луазо, повідомляє Le Figaro.

"У наші наміри не входить участь у конкурсі, хто тупіший" - заявила вона, давши зрозуміти, що Париж не піде у відповідь на війну слів з Римом.

МЗС Франції назвало неприйнятними заяви віце-прем’єра Італії Маттео Сальвіні, який у середу висловив сподівання, що французи не проголосують за партію Макрона на виборах до Європарламенту.

"Ці безпідставні заяви слід читати у контексті внутрішньої політики Італії. Вони є неприйнятними" - сказав представник МЗС Франції.

Нагадаємо, французьке міністерство закордонних справ у понеділок викликало посла Італії після того, як заступник прем'єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи.

Сальвіні у понеділок підтримав Ді Майо і зазначив, що Франція не зацікавлена у стабілізації ситуації у Лівії через свої енергетичні інтереси.

У вівторок він назвав  Макрона "жахливим президентом" і зазначив, що "справа не у французькому народі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.