США запропонували провести переговори з РФ щодо ракетного договору

П'ятниця, 25 січня 2019, 12:49

Сполучені Штати запропонували провести переговори з Росією щодо контролю над озброєннями під час зустрічі Організації Об'єднаних Націй у Пекіні наступного тижня.

Про це заявила заступник державного секретаря США Андреа Томпсон, повідомляє Euractiv.

Томпсон нагадала, що адміністрація Трампа "призупинить наші зобов'язання" за договором, якщо Росія не повернеться до його виконання до 2 лютого. Але вона додала, що цього можна уникнути, і Вашингтон не прийняв остаточного рішення про оголошення повної відмови від договору

"Я не дуже оптимістична, що Росія повернеться до дотримання", - сказала вона.

Томпсон розповіла, що переговори, які вона провела минулого тижня в Женеві з заступником міністра закордонних справ Росії Сергеєм Рябковим, не призвели до вирішення суперечки.

"Я сказала заступникові міністра закордонних справ, якщо і коли це доречно і вони мають реальні подальші кроки, то я готова поговорити. Але сісти за стіл і почути ту саму лінію що і останні п'ять років є непродуктивним використанням нашого часу", - сказала вона.

Вашингтон звинувачує Росію у порушенні Договору про ліквідацію ракет середнього і малого радіусу дії через розробку і випробування нової крилатої ракети 9M729.

Росія заперечує звинувачення і називає неприйнятною вимогу США знищити всі ракети цього типу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.