Мери 3 великих міст Італії відмовилися виконувати антиміграційний закон

Четвер, 3 січня 2019, 19:28

Мери трьох великих італійських міст відмовляються підкорятися суперечливому антиімміграційному закону, прийнятому з ініціативи глави МВС Маттео Сальвіні, вважаючи його неконституційним.

Про це повідомляє AFP.

Сальвіні в четвер зажадав відставок мерів Флоренції, Палермо та Неаполя, причому останній посилив скандал, також запропонувавши прийняти мігрантів, що опинилися в морі, яких Італія відмовилася прийняти.

"Цей закон підбурює злочинність, а не бореться або запобігає їй. Він порушує права людини. Є тисячі, десятки тисяч людей, які на законних підставах проживають тут, в Італії, які платять свої податки, платять пенсії, і через пару тижнів або місяців вони стануть ... нелегалами", - сказав мер Палермо Леолука Орландо.

Новий жорсткий антимігрантський закон, прийнятий парламентом Італії 28 листопада, полегшує висилку новоприбулих і обмежує види на проживання в країні, яка стала головними воротами для мігрантів, які перетинають Середземне море.

Він також скасовує гуманітарні види на проживання, видані людям із груп ризику, сім'ям або одиноким жінкам з дітьми.

Мер Флоренції Даріо Нарделлі заявив, що його місто "не підкориться" закону, який "виключає осіб, які шукають притулку, і, не репатріюючи їх, викидає на вулицю".

Мер Неаполя Луїджі де Магістріс заявив, що частини закону є неконституційними, "такі, як право на притулок, ні за яких обставин не будуть виконуватися".

Потім він запропонував прийняти 32 мігрантів, яких заблокували в морі після того, як вони були врятовані кораблем неурядової організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.