Білорусь зняла обмеження на кількість американських дипломатів у Мінську

Четвер, 31 січня 2019, 17:50

Заступник голови МЗС Білорусі Олег Кравченко підтвердив, що Білорусь зняла обмеження на число американських дипломатів в Мінську.

Про це дипломат заявив, виступаючи на панельній дискусії "Атлантичної ради" у Вашингтоні 31 січня, повідомляє портал TUT.by.

"У нас немає графіка (повернення дипломатів. — ред..), ми ще підходимо до рішення спільно з американською стороною - повернути послів. Остаточне рішення ще не прийнято. Коли буде прийнято? Процес займе місяці, якщо не роки. Швидше за все, роки, до того як ми побачимо послів в обох столицях" - сказав Кравченко.

Раніше американський журнал Foreign Policy повідомив, що глава МЗС Білорусі Володимир Макей 10 січня повідомив Вашингтон про зняття обмежень на число американських дипломатів в Мінську.

МЗС Білорусі підтвердив дзвінки Макея керівництву Держдепу США, але деталі не розкрив.

"Ми ведемо переговори по всьому спектру проблемних питань, що залишаються в наших відносинах, в тому числі і з питань, пов'язаних з перспективою розширення дипломатичної присутності в обох державах", — заявив Володимир Макей.

З 2008 року американське посольство в Мінську функціонує в урізаному складі, без посла. Спочатку був встановлений ліміт в п'ять дипломатів, але поступово він був розширений до 10.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.