У Німеччині почалося розслідування масового витоку особистих даних політиків

П'ятниця, 4 січня 2019, 11:20

Федеральне управління з інформаційної безпеки Німеччини (BSI) почало вивчати справу про викрадення та публікацію персональних даних сотень німецьких політиків, а також журналістів і артистів.

"Хакерська атака на політиків: зараз BSI інтенсивно вивчає цю справу в тісній співпраці з іншими федеральними органами влади. Національний центр кіберзахисту взяв на себе центральну координацію", - повідомило відомство у своєму Twitter.

"Відповідно до останніх даних, не існує жодних проблем з урядовими мережами", - зазначили у BSI.

Серед відомих політиків, які стали жертвами атаки, канцлер Ангела Меркель, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та екс-голова Соціал-демократичної партії (СДПН) Зігмар Габріель, пише Bild.

Публікація містила номер факсу, адресу електронної пошти та кілька листів від Меркель, йдеться у матеріалі. Проте речник уряду пізніше зазначив, що жодні секретні дані Меркель не потрапили в мережу.

Також хакери отримали доступ до даних відомих телеведучих, журналістів, співаків та діячів культури. Щонайменше 33 журналісти німецької телекомпанії ARD стали жертвами кібератаки, серед них відомий своїми викриттями про допінг у російському спорті журналіст Гайо Зеппельт.

Дані, опубліковані невідомими на обліковому записі Twitter, містили адреси, особисті листи, фото, партійне листування, копії посвідчень особи, дані кредитних карток і номери мобільних телефонів. Опублікована інформація стосувалася усіх найбільших німецьких партій, за винятком ультраправих AfD. Документи жертв атаки "лежали" в мережі з грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.