Трамп не може знайти нового голову Пентагону

Вівторок, 8 січня 2019, 09:47

Президент США Дональд Трамп зіткнувся з труднощами у пошуках нового очільника Пентагону - на пропозицію очолити Міноборони США після відставки Джеймса Меттіса йому відмовили вже двоє людей.

Про це повідомило видання Politico.

Першу відмову Трамп отримав від генерала Джека Кіна, другу - від колишнього сенатора-республіканця з Арізони Джона Кіла. Кін, який часто консультує Трампа, відмовлявся від цієї позиції раніше, під час дії перехідної адміністрації 2016 року.

"Відмови особливо вражають, враховуючи те, що робота голови Пентагону історично є однією з найпрестижніших і найвпливовіших у кабінеті міністрів… Але відставка Меттіса - про яку він оголосив у листі, що вказує на нехтування Трампом його порад з фундаментальних питань - підтвердила імідж головнокомандуючого, який не боїться опиратися своїм високопоставленим військовим радникам", - коментує видання.

Меттіс ухвалив рішення піти з поста міністра оборони США у другій половині грудня через розбіжності з поглядами Трампа, зокрема, щодо Сирії. Зараз обов’язки голови Пентагону виконує заступник Меттіса Патрік Шанахан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.