Глава МВС Італії хоче будувати новий європейський порядок разом із Польщею

Середа, 9 січня 2019, 17:28

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні пообіцяв працювати з Польщею над створенням "нової європейської весни".

Про це повідомляє AP.

Сальвіні, який прагне альянсу з польськими консерваторами напередодні виборів до Європарламенту, зустрівся зі своїм польським колегою Йоахімом Брудзінським у Варшаві.

Він виступив за те, щоб ЄС став менш бюрократизованим і більше дбав про захист кордонів від мігрантів.

"Європа, яка народиться в червні, матиме інший темп у порівнянні з тим, який є сьогодні, з огляду на керування бюрократів", - заявив Сальвіні.

"В Європі завжди говорили про французько-німецьку вісь. Ми готуємося до нової рівноваги і нової енергії в Європі. І Польща, і Італія будуть головними героями цієї нової європейської весни, цього відродження справжніх європейських цінностей", - наголосив італійський міністр.

За його словами, дехто в Брюсселі заперечує "іудео-християнське походження Європи", і що відродження, яке він передбачає, змінить це.

Брудзінський у свою чергу відкинув звинувачення, що польський і італійський уряди прагнуть вийти з ЄС, заявивши, що їх метою є "вплив на те, як буде виглядати наш спільний європейський дім".

Партія "Ліга", яку очолює Сальвіні, поділяє погляди керівної партії Польщі "Право і справедливість" щодо міграційної політики і функціонування ЄС. Водночас співпраці з польськими консерваторами може стати на заваді дружній підхід Сальвіні до політики російського президента Владіміра Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.