Міноборони Німеччини оновить парк урядових літаків

П'ятниця, 1 лютого 2019, 14:07

Міністерство оборони Німеччини оновить парк літаків, які обслуговують уряд країни.

Про це повідомляє DW.

Бундесвер має намір в кінці поточного року придбати безпосередньо у виробника далекомагістральний літак A350. Вартість однієї нової машини становить 150 млн євро.

Загалом у найближчі роки для парку урядових літаків будуть придбані три A350. Вони прийдуть на зміну майже двадцятирічним А340 "Конрад Аденауер" і "Теодор Хойс", купленим у 2009 році у авіакомпанії Lufthansa і переобладнаним для потреб уряду.

У міністерстві впевнені, що нові лайнери будуть більш надійні, ніж їх попередники.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель запропонувала міністерству оборони і міністерству фінансів вирішити питання з модернізацією парку урядових літаків після кількох інцидентів, що сталися останнім часом.

У листопаді 2018 року Меркель пропустила відкриття саміту "великої двадцятки" (G20) в Буенос-Айресі через збій електронних систем в її лайнері. У підсумку їй довелося добиратися до столиці Аргентини рейсовим літаком з Мадрида.

У січні 2019 року міністр з питань економічного співробітництва та розвитку ФРН був змушений змінювати програму своєї робочої поїздки по країнах південної Африки через поломку літака Global 5000.

Нарешті, 30 січня, президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр і 55 членів його делегації не змогли вчасно вилетіти з Ефіопії в Берлін через поломку урядового літака "Теодор Хойс".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.