Поліції Франції дозволили і надалі застосовувати гумові кулі до "жовтих жилетів"

П'ятниця, 1 лютого 2019, 16:08

Державна рада Франції дозволила поліції продовжувати використання гумових куль проти учасників протестів "жовтих жилетів".

Про це повідомляє BFM TV.

Дорадчий орган французького уряду та вищий адміністративний суд Французької республіки у п’ятницю відхилив запит на заборону використання гумових куль під час протестів. Поліцейські можуть і надалі використовувати їх під час протестів "жовтих жилетів", чергова хвиля яких очікується 2 лютого.

Суддя Державної ради прийшов до висновку, що використання гумових куль для внутрішньої безпеки є "необхідним для збереження громадського порядку і є пропорційним до проблем,які потребують втручання".

Держрада визнала, що використання такої зброї спричинило "поранення, часом серйозні", але ризик серйозних заворушень робить її використання виправданим.

За даними МВС Франції, з початку протестів "жовтих жилетів" у листопаді французька поліція використала стосовно протестувальників понад 9200 гумових куль. Правоохоронців критикують за те, що вони ціляться в голову протестувальникам, хоча це суперечить правилам застосування гумових куль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.