Італія вимагає у Франції видачі колишнього бойовика з 70-их

Вівторок, 12 лютого 2019, 10:59

Італія офіційно попросила Францію видати колишнього лівого бойовика, який діяв протягом так званих "свинцевих сімдесятих" в Італії.

Про це оголосило італійське міністерство юстиції, інформує Reuters.

Віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні минулого місяця закликав президента Франції Еммануеля Макрона видати лівих бойовиків, які десятиліттями приховувалися у Франції, щоб уникнути відбування покарання в Італії.

Сотні людей були вбиті в результаті вибухів, вбивств і вуличних боїв між конкуруючими ультраправими і ультралівими угрупованнями бойовиків в так звані "свинцеві роки" в Італії – період соціальних і політичних заворушень з кінця 1960-х до початку 1980-х років.

"Сьогодні переговори між міністерствами юстиції Франції та Італії ведуться стосовно понад 15 справ", - заявив представник міністерства юстиції Франції пізно ввечері в понеділок, додавши, що Італія направила офіційний запит про екстрадицію одного бойовика минулого тижня.

Представник міністерства повідомив, що він очікує на другий запит в найближчі дні, і що в середу відбудеться зустріч для обговорення вимог Італії.

За даними римської газети La Repubblica, у Франції проживають дев'ять італійських втікачів, в тому числі троє засуджених за участь у викраденні колишнього прем'єр-міністра Італії Альдо Моро в 1978 році.

Колишній президент Франції Франсуа Міттеран розробив так звану "доктрину Міттерана" в середині 1980-х років - політику, яка захищала бойовиків від екстрадиції. Міттеран вважав, що італійська система правосуддя була спрямована проти них. Від доктрини відмовились на початку 2000-х років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.