Глава МЗС Німеччини: "Мінськ" залишається дорожньою картою для Донбасу

Вівторок, 12 лютого 2019, 15:26

Перед засіданням Ради безпеки ООН щодо України голова МЗС Німеччини заявив, що мінський процес залишається дорожньою картою для пошуку політичного рішення щодо конфлікту на Донбасі.

Про це голова німецької дипломатії заявив у своєму Twitter.

"Сьогодні у Раді безпеки ООН ми обговоримо Україну. Зрозуміло одне: мінський процес залишається дорожною картою для політичного рішення на Сході України", - зазначив дипломат. Він підкреслив, що особливо важливим є забезпечити гуманітарну допомогу людям у зоні конфлікту.

Нагадаємо, Росія скликала засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні на 12 лютого. Приводом стала четверта річниця підписання Мінських домовленостей.

У постійному представництві України при ООН заявили, що засідання є черговою "димовою завісою", метою якої є відволікти увагу держав-членів ООН від першого комплексного обговорення в Генеральній Асамблеї ООН російської агресії проти України.

Спеціальне засідання заплановане на 20 лютого – в п’яту річницю початку конфлікту – в рамках нового пункту порядку денного Генасамблеї, який провела Україна у вересні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.