Лондонський аеропорт Лутон змінив назву Kiev на Kyiv

Середа, 13 лютого 2019, 14:08

Міжнародний лондонський аеропорт Лутон запровадив вживання назви столиці України відповідно до правопису англійською – Kyiv.

Про це повідомило посольство України у Великій Британії.

"У рамках кампанії #CorrectUA, міжнародний лондонський аеропорт Лутона 13 лютого 2019 року повідомив посольство про те, що компанія WizzAir запровадила вживання назви столиці України відповідно до правопису англійською: Kyiv!" - йдеться у повідомленні в Twitter.

На англомовній версії сайту авіакомпанії Wizz Air назва української столиці також вказана правильно - Kyiv.

 

Зазначимо, що національний авіаперевізник МАУ не змінив англійський переклад назви Київ на своєму сайті, на сторінці досі вказано Kiev.

 

Нагадаємо, МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine у жовтні 2018 року розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої планують звертатися до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev.

В рамках кампанії щоденно на сторінках МЗС України у Facebook та Twitter з’являтимуться пости, які містять випадки некоректного вживання назви Київ як Kiev провідними іноземними ЗМІ, такими як The New York Times, BBC, Reuters та інші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.