Клімкін розкрив деталі рішень ЄС щодо відповіді на азовську агресію

Субота, 16 лютого 2019, 14:57

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про узгоджені та обговорювані проекти рішень Євросоюзу, що стосуються відповіді на російську агресію проти України.

Ці дані міністр розкрив у розмові з журналістами на полях Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

За його словами, санкційні рішення будуть ухвалені Радою ЄС вже в понеділок. Як і повідомляла Європравда, на цьому етапі санкцій проти РФ не буде, Брюссель обмежиться персональними санкціями. Поза тим, ЄС розпочне обговорення програм допомоги Україні.

"В понеділок, звичайно, будуть персональні санкції і ви почуєте це від Могеріні, але для мене головне, що там будуть обговорюватися дуже цілеспрямований план для підтримки українського Донбасу і українського півдня", - заявив він.

За словами міністра, допомогу Україні ЄС планує зробити головною відповіддю на "Азовську кризу".

"Зараз почнеться обговорення, що можна зробити дуже швидко. Йдеться про те, як підтримати і інфраструктурні проекти, і проекти, спрямоване на розвиток людського капіталу", - пояснив він.

Водночас, Клімкін не виключив, що згодом ЄС повернеться і до питання економічних санкцій: "Я дуже сподіваюся, що санкції, які будуть у понеділок – це ще не кінець… В ЄС вже є пропозиції, ви чули про ідею щодо недопуску (російських) кораблів у порти, але є і креативніші ідеї"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.