Ультраправі можуть увійти до парламенту Іспанії вперше за майже 40 років - опитування

Неділя, 17 лютого 2019, 11:19

У парламенті Іспанії вперше за майже чотири десятиліття можуть з'явитися ультраправі законодавці, показали два соціологічних опитування, які також свідчать, що жодна партія не отримає більшості на дострокових виборах 28 квітня.

Про це пише Reuters.

Рішення про дочасні вибори ухвалене після того, як парламент відхилив урядовий бюджет на 2019 рік, чим викликав законодавчу кризу. Каталонські партії, що підтримують незалежність, приєдналися до опозиційних партій.

Соціалісти, які перебувають при владі з червня урядом меншості, можуть отримати більше місць, ніж будь-яка інша партія, але не досягають більшості, показали опитування.

Ультраправа партія Vox завоювала б до 46 місць з 350, за даними опитування GESOP, опублікованого газетою El Periodico, а GAD3 для газети La Vanguardia прогнозувала 16 місць.

Vox є новачком на іспанській політичній арені, і соціологи недооцінювали її результат на регіональних виборах в Андалусії в грудні, де антиімміграційна партія здобула 12 місць.

Соціалістична партія виграє 115-117 місць на виборах, згідно з опитуванням GESOP. Консервативна Народна партія отримала б 75-77 місць.

З таким результатом одній з двох провідних партій буде потрібна підтримка принаймні ще однієї партії для забезпечення більшості.

Правоцентристські "Громадяни" (Ciudadanos), згідно з опитуванням, претендують на 44-47 місць, і поборються з Vox за те, що б стати третьою найбільшою партією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.