ЄС чекає на реформи від учасників "Східного партнерства" з більшими амбіціями

Понеділок, 18 лютого 2019, 15:27

Країни-члени "Східного партнерства", до якого належить і Україна, мають можливість наблизитись до ЄС відповідно до своїх амбіцій, якщо будуть здійснювати належні реформи.

Про це ідеться у опублікованій "ЄвроПравдою" статті міністрів закордонних справ Швеції, Польщі і Чехії, присвяченій 10-тій річниці "Східного партнерства".

Міністри зауважують, що від початку "Східне партнерство" не виводило універсальної формули для всіх країн-партнерів. Саме тому партнерство пристосоване до потреб кожного з його учасників.

"Країни, які хочуть більше наблизитися до ЄС, мають таку можливість – відповідно до їхніх амбіцій та взятого ними темпу", - підкреслили міністри.

Дипломати відзначили, що ЄС підтримує реформи відповідно до наявних результатів та вважає необхідним, аби учасники формату демонстрували чітку відповідальність за цей процес.

"Ми розраховуємо, що держави, які заявляють про більші амбіції, будуть здійснювати реформи незалежно від зобов’язань в їхніх угодах з ЄС. В результаті вони отримають більше. І так само ті, хто досягли меншого – отримають менше", - зауважили міністри.

Детальніше читайте у статті міністрів закордонних справ: "Східна Європа має значення: голови МЗС Швеції, Польщі та Чехії про майбутнє сусідів ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.