ЄС досягнув консенсусу щодо персональних санкцій за азовську агресію - Могеріні

Понеділок, 18 лютого 2019, 17:04

Глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні повідомила, що у ЄС досягли політичного консенсусу щодо запровадження персональних санкцій у зв’язку із нападом росіян на українські судна поблизу Керченської протоки в листопаді.

Про це вона повідомила на прес-конференції в Брюсселі за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у понеділок, 18 лютого, повідомляє "Європейська правда".

"Я можу підтвердити, що політичний консенсус щодо деяких майбутніх заходів – а саме персональних санкцій – є", – сказала Могеріні.

За її словами, офіційне схвалення нормативно-правового санкційного акту буде формалізовано у найближчі дні. "Я не буду розкривати деталей з очевидних причин. Але політичного консенсусу досягнуто", – додала глава європейської дипломатії.

Крім того, Могеріні повідомила, що ЄС визначив сфери, у яких Євросоюз надасть підтримку українським регіонам в районі Азовського моря.

Раніше повідомлялось, що персональні санкції передбачають заборону на отримання віз та заморожування активів приблизно для 8 осіб, причетних до затримання 24 українських моряків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.