Протести у Франції: невідомі спаплюжили 80 могил на єврейському кладовищі

фото
Вівторок, 19 лютого 2019, 14:20

Близько 80 могил були пошкоджені на єврейському кладовищі у східній Франції, повідомили місцеві чиновники у вівторок, перед загальнонаціональними маршами проти зростання антисемітських нападів.

Про це пише RFI.

Пошкодження виявили у вівторок вранці на кладовищі в селі Кватзенхайм, недалеко від кордону з Німеччиною в регіоні Ельзас.

На могилах залишили зображення нацистських символів, зроблені синіми фарбами. Зокрема міститься напис німецькою "Чорні ельзаські вовки" - назва сепаратистської групи, пов'язаної з неонацистами в 1970-х роках.

 
Reuters

Високопосадовий чиновник регіону Жан-Люк Маркс засудив "жахливий антисемітський акт і надіслав свою повну підтримку єврейській громаді, яка знову потрапила під атаку".

Масові акції заплановані в Парижі та інших французьких містах у вівторок, щоб засудити спалах антисемітських актів.

Паризький суд заявив у неділю, що розпочав розслідування антисемітських образ на адресу французького філософа та інтелектуала Алана Фінкелькрота, зроблених у ході протесту "жовтих жилетів" у суботу. 

Відео кількох французьких каналів показало, як Фінкелькрота оточили кілька протестувальників зі словами "брудні сіоністи", "виродок", "ми у Франції". Офіцери втрутилися, щоб сформувати бар'єр між ним і агресивними молодиками. Французький уряд заявив у вівторок, що антисемітські випадки у Франції зросли на 74% у 2018 році порівняно з попереднім роком. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.