Уряд Естонії розгляне "азовські" санкції проти 4 високопосадовців РФ

Середа, 20 лютого 2019, 16:55

Рійгікогу (парламент Естонії) проголосував за звернення до уряду з пропозицією заборонити в'їзд до Естонії та країн Шенгену чотирьом громадянам РФ, які, на думку парламентарів, заохочують або активно підтримують агресію Росії проти України в Азовсько-чорноморській акваторії.

Про це пише ERR.

Серед запропонованих осіб - Василій Піскарьов (очолює комітет Держдуми з безпеки та протидії корупції), Алексєй Пушков (голова комісії з інформаційної політики Ради Федерації РФ), генерал Владімір Кулішов (перший заступник керівника ФСБ і начальник прикордонної служби ФСБ), контр-адмірал Сергєй Станкевич (начальник прикордонного управління ФСБ Криму і Севастополя).

За те, щоб уряд розглянув запровадження санкцій проголосували 56 депутатів. Голоси проти віддали тільки безпартійна Ольга Іванова та центрист Михаїл Стальнухін.

Нагадаємо, у ЄС досягли політичного консенсусу щодо запровадження персональних санкцій у зв’язку із нападом росіян на українські судна поблизу Керченської протоки в листопаді.

Персональні санкції ЄС передбачають заборону на отримання віз та заморожування активів приблизно для 8 осіб, причетних до затримання моряків.

Литва ще на початку грудня запровадила національні санкції проти 20 осіб, причетних до нападу на українських моряків в районі Керченської протоки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.