Іспанія: угоду про Brexit вже почали переглядати

Середа, 20 лютого 2019, 18:42

У Брюсселі вже укладають нову угоду про Brexit.

Про це заявив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Боррелл, пише Bloomberg.

Британський прем'єр-міністр Тереза Мей прибула до Брюсселя в середу в пошуках змін до угоди про вихід Великої Британії з ЄС. Саміт в Єгипті в неділю розглядається як нова можливість для переговорів сторін.

"Я думаю, що домовленість укладається вже, не треба їхати в Шарм-Ель-Шейх, щоб це зробити. Існує постійний контакт", - сказав Боррелл.

ЄС неодноразово заявляв, що не буде знову переглядати угоду про вихід, щоб переписати найбільш спірну її частину - так званий ірландський "запасний механізм", який залишав би Британію в митному союзі ЄС і надав би Північній Ірландії інший економічний статус у порівнянні з материковою Британією, поки не буде знайдений спосіб забезпечити "м'який" кордон з Ірландією, що є членом ЄС.

Сторони працюють над юридичним текстом та правовими інтерпретаціями, які можуть надати Британії гарантії щодо ризиків, які механізм несе здатності королівства довгостроково звільнитися від правил ЄС.

"Позиція ЄС полягає в тому, що договір не буде переглянутий, але його можна інтерпретувати або доповнити поясненнями, які можуть бути задовільними", - сказав Боррелл. Він був обережним щодо того, чи буде достатньо пропозицій політикам Великої Британії, щоб затвердити угоду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.