Туск розповів, як у Польщі "всі плакали", коли Львів вшановував мера Гданська

Середа, 20 лютого 2019, 19:59

Голова Європейської ради Дональдл Туск розповів про емоції, які викликало у Польщі вшанування загиблого мера Гданська у Львові. 

Про це Туск розповів під час лекції у Львівському університеті у середу, 20 лютого, повідомляє Zaxid.net.

"Занурені у жалобу мешканці Гданська отримали з багатьох країн світу сигнали солідарності. Одним із найбільш зворушливих був великий портрет убитого мера, зображений на стіні вашої ратуші. Ми бачили це в інтернеті і всі плакали, дивлячись на цей жест", - сказав він.

Туск зазначив, що у Гданську надають солідарності "особливої уваги". "Бути солідарним – це не така легка справа, бо мусиш присвятити свої інтереси, а часом себе самого, для когось іншого", - відзначив політик.

У день смерті Павела Адамовича у польській клініці на фасаді львівської ратуші з’явився відеомапінг із його портретом. Крім того, 19 січня на ратуші приспустили штандарт міста як вияв скорботи за мером.

Нагадаємо, 13 січня Стефан В. вибіг на сцену і кілька разів ударив ножем мера Гданська. Нападник нібито мстився за безпідставний термін у в’язниці. Лікарі не змогли врятувати життя мера і 14 січня Адамович помер.

Павел Адамович був мером Гданська з 1998 року. У листопаді минулого року його переобрали на новий термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.