Мей та Юнкер заявили про "конструктивні" переговори щодо Brexit

Четвер, 21 лютого 2019, 08:01

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей провела в Брюсселі "конструктивні" переговори з президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером щодо угоди про Brexit.

Про це йдеться в спільній заяві на сайті Єврокомісії.

"Лідери погодилися з тим, що переговори були конструктивними, і закликали свої команди продовжити вивчення варіантів у позитивному дусі. Вони знову розглянуть прогрес в найближчі дні, враховуючи стислі терміни і історичну важливість для ЄС і Великої Британії стати на шлях глибокого та унікального майбутнього партнерства , - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Юнкер і Мей домовилися знову зустрітися до кінця місяця.

Мей після зустрічі сказала, що вона знову наполягала на "юридично обов'язкових змінах" в угоді щодо "запасного механізму" для ірландського кордону, повідомляє Reuters.

"Я наголосила на необхідності того, щоб ми побачили юридично обов'язкові зміни в механізмі, які гарантують, що він не може бути необмеженим. Це те, що потрібно, щоб угода пройшла через Палату громад ... Час має суттєве значення", - сказала Мей.

За її словами, британський міністр з питань Brexit повернеться в четвер до Брюсселю разом з генеральним прокурором Джеффрі Коксом. Саме він повинен знайти спосіб переконати ЄС змінити свою думку про те, що "запасний механізм" може ніколи не закінчитися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.