Порошенко чекає, що Україна вступить в НАТО після Північної Македонії

П'ятниця, 22 лютого 2019, 17:09

Президент Петро Порошенко очікує від держав-членів НАТО надання ПДЧ та визначення дати, коли Україна стане "31-м членом Альянсу".

Про це він заявив у п’ятницю на прес-конференції в Любліні, відповідаючи на питання преси щодо кроків, необхідних для приєднання України до НАТО, повідомляє "Європейська правда".

"Конкретним кроком, який ми чекаємо з боку керівництва НАТО і країн членів… є надання Україні Плану дій щодо членства і визначення конкретної дати, коли Україна може стати тепер вже 31-м членом НАТО, бо НАТО постійно розширюється", - сказав Президент.

Як відомо, наступним, 30-м членом НАТО, стане Північна Македонія. Очікується, що балканська країна приєднається до Альянсу наприкінці цього року або на початку наступного.

Президент Порошенко в рамках передвиборчої кампанії обіцяє, що Україна отримає План дій щодо членства у Альянсу в 2023 році.

Необхідно зазначити, що надання Плану дій щодо членства в НАТО схвалюється одностороннім рішенням Альянсу. Наразі в Альянсі відмовляються вести діалог щодо надання Україні ПДЧ, і не існує підтверджень того, що це зміниться у 2023 році. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: