Саміт Трампа і Кім Чен Ина завершився завчасно без домовленостей

Оновлено
Четвер, 28 лютого 2019, 08:51

Президент США Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин не змогли досягти угоди на своєму другому саміті у В'єтнамі. 

Про це повідомила речниця Білого дому Сара Сандерс, інформує Associated Press.

Вона заявила, що лідери двох країн обговорювали питання денуклеаризації Корейського півострова. Сандерс сказала: "Наразі не було досягнуто згоди, але їхні команди з нетерпінням чекають зустрічі в майбутньому".

Разом з тим Сандерс описала зустрічі між Трампом і Кімом як "дуже хороші і конструктивні".

Перед цим стало відомо, що переговори між президентом США Дональдом Трампом і північнокорейським лідером Кім Чен Ином завершилися раніше, ніж очікувалося.

Трамп і Кім повинні були разом пообідати, але не прийшли на обід, де на них чекали репортери.

Сандерс заявила журналістам, що "переговори продовжуються" між двома делегаціями. Вона проінформувала, що Трамп скоро повернеться зі своєю делегацією в свій готель, але не надала оновленої інформації про заплановане підписання спільної угоди з Кімом, яке мало відбутися о другій годині дня.

За словами Сандерс, прес-конференція Трампа, яка була запланована на 16:00, тепер перенесена на 14:00 (9:00 за київським часом).

Нагадаємо, в четвер у в’єтнамському Ханої триває другий день саміту президента США Дональда Трампа та лідера КНДР Кім Чен Ина, де головним питанням є ядерне роззброєння Північної Кореї. Лідери провели півгодинну зустріч тет-а-тет та переговори у розширеному форматі.

Перед початком другого дня саміту Трамп сказав, що не квапиться укласти добру угоду з КНДР. Кім Чен Ин заявив, що поки передчасно робити прогнози щодо результатів зустрічі, але "інстинктивно відчуває, що хороший результат буде досягнуто". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.