Мей вирушить в Брюссель з "новими ідеями" угоди про Brexit

Неділя, 3 лютого 2019, 13:59

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей наполягає на тому, що вона рішуче налаштована, щоб Brexit відбувся вчасно - 29 березня, незважаючи на те, що міністри у її власному кабінеті пропонують відтермінувати дату виходу.

Як повідомляє Bloomberg, Мей пообіцяла повернутися до Брюсселя з новим зобов'язанням і "новими ідеями" для досягнення угоди.

Ця позиція Мей є важливою, оскільки в останні дні міністри з її уряду публічно стверджують, що Brexit може бути перенесений. Міністр міжнародної торгівлі Ліам Фокс вперше відзначив можливість потенційної затримки Brexit.

У четвер міністр закордонних справ Джеремі Хант припустив, що може знадобитися додатковий час для проходження всіх необхідних законів через парламент до того, як Британія вийде з блоку.

Мей скасувала лютневі канікули британських депутатів, щоб для прийняття законопроектів було більше часу. Вона наполягає, що цього має бути достатньо, аби Британія покинула ЄС вчасно.

Наприкінці січня парламент Великої Британії проголосував про внесення змін до угоди про Brexit.

Парламентарі прийняли ключову правку – про необхідність нових переговорів із ЄС щодо кордонів між Ірландією та Північною Ірландією.

Євросоюз наполягає на неможливості внесення будь-яких змін в угоду про Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.