Меркель висунула умову участі Huawei в німецькій мережі 5G

Вівторок, 5 лютого 2019, 10:37

Китайська компанія Huawei Technologies зможе брати участь у створенні німецької мережі 5G, якщо надасть Берліну гарантії того, що не передаватиме дані китайському уряду.

Про це у вівторок заявила німецький канцлер Ангела Меркель, пише Reuters.

Меркель під час візиту до Японії заявила, що з питань безпеки важливо розмовляти з китайським урядом, щоб "компанія не могла просто передавати дані державі".

Вона зазначила, що "необхідно чітке запевнення, що китайська держава не може отримати доступ до всіх даних з китайських продуктів", йдеться у матеріалі.

Низка держав, зокрема США, Канада, Австралія, Велика Британія та Японія, наклали значні обмеження на Huawei і ZTE (Норвегія, Польща і Німеччина також розглядають подібні кроки) через побоювання, що використання продукції компаній зробить їхні мережі вразливими для проникнення та шпигунства ззовні.

Техніка Huawei нібито має "чорні двері", які дають китайським спецслужбам доступ до зашифрованих даних пристроїв, хоча Пекін це заперечує. У Єврокомісії переконані, що китайські компанії виробляють чіпи, які можуть бути використані "для отримання наших секретів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.