Викрадені коштовності короля Швеції, ймовірно, знайшли у смітнику

Вівторок, 5 лютого 2019, 12:11

Деякі з королівських коштовностей, які минулого року викрали зі шведського собору під час нахабного пограбування, ймовірно, знайшли у сміттєвому відрі в передмісті Стокгольма.

Про це повідомляє видання The Local.

Пошуки викрадачів та дорогоцінностей привернули міжнародну увагу після того, як королівські корони і інші коштовності 17-го століття викрали з собору в Стренгнесі, в годині їзди від Стокгольма.

Чоловік, чия кров була знайдена на місці злочину, зараз перебуває під слідством. У вівторок вранці у цій справі проходили слухання, але вони були перервані після того, як прокурор підтвердив в суді, що зниклі коштовності, можливо, були знайдені.

За інформацією таблоїда Aftonbladet, коштовності або принаймні деякі з них, можливо, знайшов охоронець у сміттєвому відрі в передмісті Стокгольма. Тепер експерти встановлять, чи справді знайдені речі є викраденими цінностями.

Викрадені корони були виготовлені для похорону короля Карла IX і його дружини Крістіни і датуються початком 1600-х років. Коштовності вартістю 65 мільйонів крон ($7,2 мільйона) викрали з собору, де вони були на виставці. Крім корони вкрали також і державу (символ влади монарха).

Предмети були викрадені 31 липня минулого року після того, як двоє злодіїв розбили скло. Вони втекли спочатку на велосипедах, а потім на моторному човні по річці на захід від Стокгольма.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.