Росія вимагає від США знищити системи протиракетної оборони в Румунії

П'ятниця, 8 лютого 2019, 16:26

Росія заявила, що Сполучені Штати повинні знищити свої системи протиракетної оборони MK-41, розгорнуті в Румунії, щоб повернутися до дотримання ракетного договору.

Про це йдеться в заяві на сайті Міноборони РФ.

"Міністерство оборони Російської Федерації пропонує американській стороні в період до припинення терміну дії Договору РСМД вжити необхідних заходів щодо повернення до неухильного дотримання договору шляхом знищення розгорнутих на суші універсальних пускових установок Мk-41, розроблених для проведення запуску крилатих ракет "Tomahawk", - йдеться в заяві.

Росія також вимагає від США знищити ракети-мішені, аналогічні за своїми характеристиками балістичним ракетам наземного базування середньої і меншої дальності, і ударні безпілотники, які підпадають за своїми характеристиками під визначення передбаченого в договорі терміну "крилата ракета наземного базування".

У Міноборони РФ заявили, що викликали військового аташе при посольстві США в Москві для вручення цієї ноти.

Нагадаємо, 2 лютого, Сполучені Штати припинили свої зобов'язання за Договором про РСМД і почали процес виходу з нього. Якщо Росія не повернеться до виконання умов угоди, процес виходу завершиться через 6 місяців.

Вашингтон хоче, щоб Росія знищили всі свої системи 9M729, повернувшись до повного дотримання документа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.