Вже шоста партія приєдналась до закликів виключити політсилу Орбана з ЄНП

П'ятниця, 1 березня 2019, 17:33

Коаліційна партія Фінляндії офіційно пропонує виключити з правоцентристської Європейської народної партії угорську партію "Фідес", лідером якої є прем’єр Віктор Орбан.

Про це повідомляє телерадіокомпанія Yle.

Голова Коаліційної партії Петтері Орпо відправив відповідний лист керівництву ЄНП.

На думку коаліціонерів, "Фідес" зайшла занадто далеко і порушує цінності Європейської народної партії.

Останнім часом роздратування викликала кампанія "Фідес", в ході якої з'явилися плакати із зображенням голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і американського інвестора Джорджа Сороса. "Фідес" звинувачує Юнкера в просуванні імміграції. Проти Угорщини також запущена в ЄС юридична процедура через порушення принципу правової держави.

Європейська народна партія є найбільшою фракцією Європарламенту. До складу фракції входять три європарламентарі від Коаліційної партії і 11 від "Фідес".

Коаліційна партія стала шостою партією-членом ЄНП, яка пропонує виключити "Фідес" з фракції. Якщо помірна коаліційна партія Швеції приєднається до вимоги, питання буде включене до порядку денного зборів партійної ради ЄНП 20 березня в Брюсселі.

Виключення "Фідес" з фракції наразі вимагають, поряд з Коаліційною партією, Гуманістичний демократичний центр і Християнські демократи і фламандці з Бельгії, Християнсько-соціальна народна партія Люксембургу, Соціал-демократична партія Португалії і Християнсько-демократичний заклик з Нідерландів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.