"Надто чоловікоподібна": в Італії суд виправдав гвалтівників, бо жертва "була неприваблива"

Вівторок, 12 березня 2019, 13:04

Близько 200 людей протестували біля апеляційного суду в італійському місті Анкона після того, як розкрилось суперечливе обгрунтування зняття звинувачень із двох чоловіків, підозрюваних у згвалтуванні.

Чоловіки були засуджені судом першої інстанції в 2016 році за згвалтування жінки перуанського походження. На момент нападу в 2015 році їй було 22 роки, повідомляє The Guardian.

У п’ятницю стало відомо, що чоловіків звільнили від звинувачень, оскільки судді визнали, що ймовірна  жертва була "занадто чоловікоподібною" і не могла приваблювати чоловіків.

Причини рішення 2017 року стали відомі тільки коли вища апеляційна інстанція Італії скасувала рішення суду нижчої інстанції і призначила повторний розгляд.

Судді, які всі були жінками, зробили свої висновки з фотографії жінки і того, що обвинувачені заявили, що вона їх не приваблювала. Один з чоловіків зареєстрував номер жертви в своєму мобільному телефоні під ім'ям "Вікінг".

Постраждала звинуватила двох своїх знайомих у тому, що вони підмішали в її напій наркотичну речовину і скористалися її безпорадністю: один із чоловіків гвалтував її, а інший стояв на варті.

Лікарі сказали, що її травми доводять згвалтування, а в крові знайшли сліди наркотиків.

Справа буде переглянута судом в Перуджі. Дату перегляду ще не призначили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.