Глава МЗС Австрії у Москві розкритикувала Київ за недопуск спостерігачів з РФ на вибори

Вівторок, 12 березня 2019, 13:48

Глава МЗС Австрії Карін Кнайсль заявила у Москві, що розчарована недопуском спостерігачів з Росії на вибори в Україні.

Про це вона сказала на спільній з главою МЗС Росії Сергеєм Лавровим прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"Ми також висловили розчарування рішенням української влади не допустити спостерігачів з російської сторони в рамках БДІПЛ на вибори", - сказала Кнайсль.

"Однак у рамках БДІПЛ відбуватиметься присутність спостерігачів, і БДІПЛ - це важливий, центральний елемент ОБСЄ", - додала вона.

Нагадаємо, 6 лютого в МЗС України заявили, що не приймуть заявки від жодного власника паспорта громадянина РФ для реєстрації офіційним спостерігачем на виборах в Україні. У міністерстві наголосили, що відмова в реєстрації не суперечить міжнародним зобов'язанням України у сфері вільних і демократичних виборів.

7 лютого Верховна Рада ухвалила закон про заборону громадянам РФ бути офіційними спостерігачами на виборах президента України, народних депутатів України та місцевих виборах. 28 лютого цей закон набув чинності.

Водночас, у МЗС Росії 8 лютого повідомили, що вирішили утриматися від направлення в Україну російських громадян для спостереження за виборами як довгострокових спостерігачів.

27 лютого офіційний представник БДІПЛ Томас Раймер заявив, що Місія зі спостереження за президентськими виборами в Україні Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ має намір надати українській владі список короткострокових спостерігачів для акредитації з усіх країн ОБСЄ, які бажають направити в Україну спостерігачів, зокрема і з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.