ЄС вніс ОАЕ і ще дев'ять країн в "чорний список" податкових гаваней

Вівторок, 12 березня 2019, 15:43

Міністри фінансів Європейського Союзу розширили "чорний список" країн, які вважаються податковими притулками і не співпрацюють з ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

До п'яти юрисдикцій, які вже були у списку, ЄС додав ще 10 юрисдикцій: Аруба, Барбадос, Беліз, Бермуди, Домініка, Фіджі, Маршаллові острови, Оман, Об'єднані Арабські Емірати, Вануату.

"Ці юрисдикції до узгодженого терміну не виконали зобов'язань, які вони взяли на себе перед ЄС. Додаток II до висновків, що охоплює юрисдикції з невиконаними зобов'язаннями, також відображає подовження термінів, наданих 11 юрисдикціям для проведення необхідних реформ для виконання своїх зобов'язань", - йдеться у повідомленні.

ЄС створив "чорний список" у 2016 році після розкриття широко поширених схем ухилення від сплати податків, що використовуються корпораціями та заможними особами для зниження податкових виплат.

Напередодні ЗМІ повідомляли, Італія і Естонія намагалися заблокувати включення ОАЕ до цього списку.

Нагадаємо, минулого тижня країни ЄС заблокували прийняття ще одного "чорного списку" країн, які демонструють недоліки у протидії відмиванню грошей і фінансуванню тероризму після тиску з боку Саудівської Аравії, Сполучених Штатів і Панами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.