Британія забороняє польоти Boeing 737 MAX, що розбився в Ефіопії

Вівторок, 12 березня 2019, 16:14

Управління цивільної авіації Великої Британії заборонило використання Boeing 737 MAX у повітряному просторі Великої Британії або над ним.

Як повідомляє BBC, рішення було ухвалене "в якості запобіжного заходу" після катастрофи літака Ефіопських авіаліній, який розбився у неділю зі 157 особами на борту.

Це вже другий нещасний випадок за участю моделі Boeing 737 Max 8 за останні менш ніж п'ять місяців.

"В якості запобіжного заходу ми випустили інструкції щодо припинення будь-яких комерційних пасажирських рейсів від будь-якого оператора, що прибуває, відлітає чи пролітає над повітряним простором Британії", - йдеться в заяві управління.

Таким чином Велика Британія приєднується до Малайзії, Сінгапуру, Китаю та Австралії, які вже заборонили використання цієї моделі літака.

У Великій Британії цю модель літака використовують Tui Airways та Norwegian.

10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс до Найробі (Кенія). На борту було 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі вони загинули. Жертвами авіакатастрофи стали громадяни понад 30 країн. Причина катастрофи поки невідома.

Літак Boeing 737-8 MAX був одним з 30 нещодавно куплених авіакомпанією Ethiopian Airlines, яка останнім часом швидко розширяється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.