У Криму анонсували прибуття французьких політиків на річницю анексії

Середа, 13 березня 2019, 11:19

Окупаційна влада Криму заявила, що група французьких політиків на чолі з екс-депутатом парламенту Франції Тьєррі Маріані прибуде 13 березня на півострів для участі в заходах, присвячених п'ятій річниці анексії.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Візит делегації депутатів парламенту Франції до Криму відбудеться з 13 до 16 березня. Політики візьмуть участь у заходах, приурочених до річниці возз'єднання Криму з Росією", – зазначили у підконтрольному Кремлю парламенті Криму.

Під час візиту політики відвідають міжнародний дитячий центр "Артек", погуляють набережною Ялти, відвідають меморіал на Французькому військовому кладовищі в Севастополі. У програмі візиту також заплановані зустрічі з місцевими депутатами.

В Україні прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за ст. 332-1 за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму Маріані та іншими французькими парламентаріями в 2016 році.

У МЗС України зазначають, що поїздки зарубіжних політиків до Криму не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство опублікувало в липні 2016 року звернення, в якому застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.