ЄС хоче почути план Британії, перш ніж вирішувати щодо затримки Brexit

Середа, 13 березня 2019, 17:32

Європейський Союз повинен почути від Великої Британії, як вона планує продовжити роботу з Brexit, перш ніж вирішити, чи слід відкласти термін її виходу з блоку.

Про це заявив головний переговірник ЄС Мішель Барньє, повідомляє AFP.

Британські депутати у середу будуть голосувати за те, чи хочуть вони вийти з ЄС без угоди, а у четвер – чи потрібно відкласти Brexit.

"Після цього голосування... британський уряд має сказати, як він хоче продовжувати. Це відповідальність Сполученого Королівства - розповісти нам, чого вони хочуть в майбутніх відносинах, який їхній вибір, чітка лінія. Це питання відкрите, і ми чекаємо відповіді, і це питання, на яке потрібно відповісти ще до того, як буде прийнято рішення про продовження", - сказав Барньє.

Раніше чиновники ЄС припускали, що Британії може бути наданий додатковий час для узгодження плану належного виходу.

Але якщо Британія все ще перебуватиме в блоці, коли 23 травня почнуться вибори до Європарламенту, то вона повинна дозволити своїм громадянам проголосувати, ускладнюючи перспективи тривалої затримки.

Нагадаємо, Палата громад парламенту Великої Британії вдруге відхилила угоду про вихід з ЄС, цього разу із змінами, які Тереза Мей у понеділок узгодила з президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером.

У січні британські депутати 432 голосами відхилили угоду про Brexit, узгоджену з ЄС наприкінці минулого року.

Детальніше про можливі наслідки голосування читайте у статті "Дикий Brexit: чому Британія може вибрати найгірший шлях виходу з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.