Албанія та Північна Македонія очікують на початок переговорів з ЄС про членство у червні

Середа, 13 березня 2019, 19:03

Лідери Албанії та Північної Македонії вірять, що Європейський союз у червні ухвалить рішення про початок переговорів з обома країнами про членство у ЄС.

Обидва прем’єри у середу зустрілися в Тирані, повідомляє Associated Press.

Прем'єр-міністр Північної Македонії Зоран Заєв зазначив, що обидві держави очікують, що ЄС займе "позитивну позицію щодо двох наших країн ... щоб ми досягли цієї стратегічної мети".

Еді Рама та Зоран Заєв стверджують, що їхню уряди виконали всі вимоги Брюсселя, включаючи реформи в їхніх судових органах і державному управлінні.

У червні минулого року Брюссель вирішив, що переговори про членство з Албанією і Македонією, недащовно перейменованою в Північну Македонію, можуть стартувати, якщо дві країни продовжать просування реформ.

Згідно з висновками Ради ЄС, міністри "погодились прокласти шлях до відкриття переговорів про вступ у червні 2019 року". Три країни ЄС – Франція, Нідерланди та Данія – тоді  наполягали на більших реформах, перш ніж переходити до подальших кроків на шляху до членства країн.

У січні головуюча в Раді ЄС Румунія виступила за відкриття переговорів про членство Македонії в Євросоюзі після зміни назви країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.