ЄС підтримає "жорсткий" Brexit, якщо Британія нічого не вирішить - ЗМІ

П'ятниця, 15 березня 2019, 15:12

Країни Євросоюзу можуть підтримати "жорсткий" Brexit, якщо парламент Великої Британії не затвердить угоду про вихід або не надасть чіткої альтернативи.

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro, посилаючись на джерела в Єлисейському палаці.

Саміт ЄС запланований на 21-22 березня, очікується, що британський парламент до цього часу ще раз спробує проголосувати за угоду, яку вже двічі відхилили депутати.

"Якщо парламент проголосує за угоду про вихід, в Раді ніхто не буде проти короткострокового продовження статті 50, яке трохи відсуне дату виходу Сполученого Королівства з ЄС, щоб дати час адаптувати британське законодавство", - сказав співрозмовник видання.

Він зазначив, що в разі тривалої відстрочки Британія залишається в ЄС з усіма правами та обов'язками. Отже, має бути знайдено рішення, яке гарантуватиме, що Сполучене Королівство не буде втручатися в належне функціонування Союзу.

"У разі подальшого відхилення в Палаті громад залишається можливість тривалого продовження статті 50, що є неприйнятним без умов. Британія повинна представити дуже чіткий і новий план, наприклад, проект нового референдуму або виборів, або зміна британських "червоних ліній" про майбутні відносини з ЄС", - сказало джерело.

"За відсутності ясності - голосування щодо угоди про відкликання або чіткої альтернативи - сценарій без угоди ймовірний", - додав він.

Читайте також: Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.