Британія посилила охорону мечетей після теракту в Новій Зеландії

П'ятниця, 15 березня 2019, 15:43

Влада Великої Британії активізувала заходи безпеки поблизу мечетей після нападів на дві мечеті в Новій Зеландії, внаслідок яких загинули 49 осіб.

Про це повідомляє ВВС.

Навколо мечетей у Британії збільшили кількість поліцейських патрулів, а експерти з питань боротьби з тероризмом та служби безпеки зустрінуться з міністром внутрішніх справ, щоб обговорити, як краще захистити релігійні установи мусульман.

Британський міністр безпеки Бен Уоллес, виступаючи в Палаті громад, назвав теракт "огидним" і заявив, що разом з главою МВС Саджидом Джавідом вони проведуть зустріч з керівниками контртерористичних  підрозділів поліції і служби безпеки.

"Поліція та служби безпеки ставляться до всіх загроз однаково, і до всіх терористів, незалежно від того, до яких спільнот, релігії чи походження вони мають відношення", - сказав він.

Мечеті в Лондоні вже були об’єктами нападів в минулому. У 2017 році чоловік направив мікроавтобус у натовп біля мечеті, в результаті чого одна людина загинули і кілька були травмовані.

Раніше Франція також заявила, що активізувала заходи з безпеки поблизу релігійних об'єктів.

Нагадаємо, у новозеландському місті Крайстчерч озброєні люди увійшли в мечеті Аль-Нур і Лінвуд Масджид після денної молитви, заблокували вхідні двері та влаштували стрілянину.

Під час стрілянини один з бойовиків вів пряму трансляцію. За останніми даними загинули 49 осіб, ще 20 були поранені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.