США заборонили видачу віз співробітникам Міжнародного кримінального суду

П'ятниця, 15 березня 2019, 17:35

Сполучені Штати запровадять візові обмеження для співробітників Міжнародного кримінального суду, які причетні до розслідування щодо американських військових в Афганістані.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео, повідомляє Reuters.

"Я сповіщаю про політику щодо візового обмеження США для тих осіб, які безпосередньо відповідають за будь-яке розслідування МКС протии військових США. Такі візові обмеження можуть також використовуватися для стримування зусиль МКС у переслідуванні союзних військових, включаючи ізраїльтян, без згоди союзників", - сказав Помпео.

Він сказав, що рішення вже впроваджується, але не надав подробиць, пославшись на закони про конфіденційність.

"Ці візові обмеження не будуть кінцем наших зусиль. Ми готові вжити додаткових заходів, включаючи економічні санкції, якщо МКС не змінить свого курсу", - сказав держсекретар.

Восени 2018 року США заявили, що готові застосувати санкції проти Міжнародного кримінального суду в Гаазі, якщо він проведе розслідування проти американських військ в Афганістані.

Міжнародний кримінальний суд у відповідь заявив, що буде продовжувати виконувати свою роботу у відповідності з неупередженими принципами і ключовою ідеєю верховенства права.

У листопаді 2017 року прокурор МКС звернувся до суддів з проханням доручити йому розслідування можливих воєнних злочинів і злочинів проти людства в Афганістані з 1 травня 2003 року, у тому числі в регіонах, де ЦРУ тримали ув'язнених.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.