Парламент не голосуватиме за ту ж саму угоду про Brexit – спікер

Понеділок, 18 березня 2019, 19:22

Спікер Палати громад британського парламенту Джон Берков попередив уряд, що перш ніж парламент голосуватиме за угоду про Brexit втретє, її текст має бути змінений.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За словами спікера, голосування відбудеться, якщо уряд бажає висунути "нову пропозицію".

"Те, чого уряд не може зробити, це повторно подати в палату ту ж саму пропозицію або практично ту саму, яка була на минулому тижні, і була відхилена 149 голосами", - сказав Берков.

Спікер вказав на правило, що датується 1604 роком, згідно з якими один і той же документ не повинен бути повторно поставлений на голосування.

"Це правило необхідне  для забезпечення розумного використання часу палати і належної поваги до рішень, які вона приймає", - сказав він.

Минулого тижня британські депутати знову відхилили угоду Терези Мей, а потім підтримали виключення можливості Brexit без угоди. Вони також проголосували за продовження процесу виходу країни з ЄС. 

Тереза Мей сподівається провести третє голосування щодо своєї угоди про Brexit. За словами голови МЗС Британії Джеремі Ханта, уряд знову винесе угоду на голосування, якщо буде впевнений, що Палата громад підтримає документ з третьої спроби.

Читайте також: Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.