Ердоган знову показав відео новозеландського теракту на мітингу попри критику

Середа, 20 березня 2019, 08:57

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган проігнорував критику і знову продемонстрував на мітингу своїх прихильників уривки з відео, знятого зловмисником під час теракту в Новій Зеландії.

Про це повідомляє Associated Press.

Ердоган виступав в північному місті Ереглі і показав кадри теракту, щоб засудити те, що він назвав зростанням ненависті і упередження проти ісламу.

Він також розкритикував Нову Зеландію та Австралію за відправку військ до Туреччини в рамках кампанії Галліполі під час Першої світової війни, стверджуючи, що їх мотиви був спрямований проти ісламу.

"Які у вас були тут справи? У нас не було з вами проблем, чому ви сюди приїхали? Єдина причина: ми мусульмани, а вони християни", - сказав Ердоган.

Слід ненависті: чому трагедія у Новій Зеландії має стати уроком для ЄС

Він закликав Нову Зеландію внести поправки в свої закони, щоб забезпечити жорстоке покарання зловмисника.

Минулого тижня під час виступу Ердогана на гігантський екран виводили уривки з маніфесту бойовика, відзначаючи, що підозрюваний погрожував турецьким мусульманам.

Міністр закордонних справ Нової Зеландії звинуватив Ердогана в тому, що він використовував уривки із запису на мітингах з метою наростити електоральну підтримку.

Нагадаємо, у новозеландському місті Крайстчерч озброєні люди увійшли в мечеті Аль-Нур і Лінвуд Масджид після денної молитви, заблокували вхідні двері та влаштували стрілянину.

Під час стрілянини один з бойовиків вів пряму трансляцію. За останніми даними загинули 49 осіб, ще 20 були поранені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.