В Італії політик, що виступає проти обов’язкових щеплень, захворів на вітрянку

Середа, 20 березня 2019, 16:52

Італійський політик Массіміліано Федріга, який виступає проти загальнообов'язкової вакцинації дітей, кілька днів тому захворів на вітрянку і був госпіталізований.

Про це повідомляє Independent.

Член партії влади "Ліга" Федріга повідомив, що провів чотири дні під наглядом в медичній установі після того, як минулого тижня у нього діагностували вірус.

"Я в порядку, зараз я вдома, одужую, і я дякую всім", - написав він у соцмережі.

Федріга – наполегливий противник обов'язкової вакцинації. Він стверджував, що батьки не повинні "примушувати" дітей до вакцинації, і називав примушування до загальнообов'язкової вакцинації "сталіністською" практикою.

У своєму Facebook політик наполягав, що ніколи не був представником руху противників щеплень, члени якого не вакцинують своїх дітей через необгрунтовані страхи з приводу безпеки.

"Я завжди казав, що виступаю за вакцинацію, але щоб досягти результату, нам треба переконувати батьків, а не нав'язувати їм необхідність щеплень", - пояснив він.

Політик також уточнив, що його власні діти – вакциновані.

Італія заборонила невакцинованим дітям відвідувати школу

Італія заборонила невакцинованим дітям відвідувати школу, якщо не доведено, що вони були правильно вакциновані.

Відповідно до так званого "закону Лоренціна" - імені колишнього міністра охорони здоров'я, який запровадив його - діти повинні отримати низку обов'язкових імунізацій, перш ніж відвідувати школу. Вони включають щеплення від вітряної віспи, поліомієліту, кору, епідемічного паротиту та краснухи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.