Європейська народна партія призупинила членство партії прем'єра Угорщини

Середа, 20 березня 2019, 20:03

Європейська народна партія (ЄНП) вирішила у середу, 20 березня, тимчасово призупинити членство партії угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана - це рішення тягне за собою позбавлення партії всіх членських прав.

Про відповідне рішення, яке стало кульмінацією напруги у відносинах між Будапештом і Брюсселем, повідомив президент Європейської народної партії Жозеф Доль.

"Фідес" буде відсторонено з негайним вступом рішення в силу до подальшого повідомлення після сьогоднішнього голосування членів ЄНП (190 голосів за, 3 - проти)", - повідомив Доль у Twitter.

За його словами, відсторонення "Фідес" означатиме для партії угорського прем’єра заборону брати участь у будь-яких партійних зустрічах, заборону на участь у голосуваннях та заборону пропонувати кандидатів на пости.

13 консервативних партій вимагали виключити партію Орбана через кампанію угорського уряду проти міграційної політики ЄС.

Вебер висунув умову Орбану для збереження його партії в ЄНП

В рамках кампанії угорського уряду по всій країні розмістили рекламні щити, які звинувачували президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса в змові з метою знищити європейську цивілізацію шляхом збільшення кількості мусульман.

ЄНП вимагала від партії влади Угорщини негайного і остаточного припинення антиєвропейських кампаній, відновлення підтримки урядом Угорщини Центральноєвропейського університету, та  вибачення перед партіями-членами ЄНП.

Орбан допускав, що його політична сила може вийти з Європейської народної партії та може шукати союзу з партією влади Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.