У Раді Європи вимагають необмеженого доступу її представників до окупованого Криму

Четвер, 21 березня 2019, 11:45

Голова Комітету міністрів Ради Європи, міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні закликав РФ забезпечити безперешкодний доступ представників правозахисних органів РЄ до окупованого Криму.

Про це йдеться у заяві Сойні на сайті Ради Європи.

"Цього тижня виповнюється 5 років незаконної анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь Російською Федерацією. Я хотів би нагадати про засудження Комітетом міністрів анексії, що порушує міжнародне право та не може слугувати основою для будь-якої зміни їхнього статусу", - йдеться у заяві.

За словами Сойні, Комітет міністрів закликає надати  повний і необмежений доступ до Кримського півострова для всіх правозахисних органів Ради Європи.

"Вони повинні мати можливість здійснювати свою моніторингову діяльність без перешкод для термінового вирішення питань погіршення прав людини та основних свобод" - наголосив Сойні.

Декларація ЄС до 5-річчя анексії Криму: тверда підтримка України і вимоги до Росії

Нагадаємо, у своїй заяві Північноатлантичний альянс закликав повернути Крим Україні, в черговий раз засудивши анексію Криму – акт порушення міжнародного права, який НАТО не визнає і ніколи не визнає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.