У Британії лишиться три варіанти, якщо депутати відхилять угоду про Brexit – глава МЗС

Четвер, 21 березня 2019, 13:48

Глава МЗС Британії Джеремі Хант пророкує країні період крайньої непередбачуваності, якщо парламент втретє відхилить урядову угоду про Brexit.

Про це повідомляє Politico.

За його словами, якщо депутати не підтримають угоду під час третього голосування, то існує "дуже обмежений" перелік того, що може трапитися далі.

"Парламент може проголосувати за відкликання статті 50, що скасовує процес Brexit. Я думаю, що це вкрай невірогідний варіант", - зазначив Хант.

"Також може відбутися позачерговий саміт ЄС, щоб запропонувати нам відтермінування, і ми не знаємо, якої тривалості воно буде і наскільки обтяжливими будуть умови, можливо, це буде проведення другого референдуму", - сказав він.

Прем’єрка Британії попросила ЄС відкласти Brexit до 30 червня - лист

За словами міністра, малоймовірно, щоб парламент підтримав проведення другого референдуму щодо Brexit.

"І нарешті  лишається варіант виходу з ЄС без угоди за замовчанням. Тому вибір перед нами стоїть такий: або вирішити цю проблему, або крайня невизначеність", - вважає Хант.

Напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей звинуватила депутатів у затримці Brexit і закликала їх прийняти угоду з ЄС, тому що люди "втомилися від боротьби і політичних ігор".

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що коротке відтермінування дати Brexit є можливим за умови, що британський парламент схвалить угоду про вихід з блоку наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.