Brexit: британським депутатам радять не ходити по одному через можливі напади

П'ятниця, 22 березня 2019, 10:59

Депутатам парламенту Великої Британії порадили брати таксі або їздити додому групами, щоб уникнути ризику нападу або публічних образ через Brexit.

Про це повідомляє Politico.

Заступник спікера Палати громад Ліндсей Хойл у листі до депутатів порадив зробити "прості кроки для поліпшення нашої особистої безпеки", такі як подорож додому на таксі або з колегами, оскільки "напруженість і емоції зросли до найвищого рівня".

"Особисто я ніколи не відчував такого рівня напруженості під час свого перебування в Палаті, і я знаю, що інші колеги відчувають те ж саме. Багато колег вже піддавалися залякуванню", - написав Хойл.

Депутат Ллойд Рассел-Мойл заявив у четвер, що невідомий чоловік намагався напасти на нього і назвав депутатів "зрадниками".

Туск – прихильникам "жорсткого" Brexit: у пеклі багато місця

Також у четвер депутат Тобіас Елвуд у Twitter опублікував отриманого анонімного листа, в якому невідомий погрожує "поставити Лондон на коліна".

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Детальніше про наявні варіанти читайте у статті "Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.