Євросоюз чекає від РФ негайного звільнення Гриба

П'ятниця, 22 березня 2019, 15:03

Євросоюз очікує негайного звільнення українського політв’язня Павла Гриба, якого російський суд засудив до 6 років колонії загального режиму за "схиляння до тероризму".

Про це йдеться у заяві речника зовнішньополітичної служби ЄС, оприлюдненій у п’ятницю на офіційному сайті відомства, повідомляє "Європейська правда".

"Європейський Союз очікує негайного звільнення Гриба і надання йому доступу до спеціального медичного лікування, якого він потребує", - йдеться у заяві.

Британія закликала Росію відпустити 70 українських політв'язнів

У ЄС також наполягають, доки Павло Гриб залишається в ув'язненні, українським лікарям мають дозволити бачити його згідно з рішенням Європейського суду з прав людини.

У п’ятницю, 22 березня, українського політв'язня Павла Гриба, обвинуваченого в схилянні до теракту росіянки Тетяни Єршової, російський суд засудив до 6 років позбавлення волі.

CША закликали Росію звільнити всіх українських політв'язнів

Напередодні Гриб виступив із останнім словом у суді: він не визнав обвинувачень і назвав представників Федеральної служби безпеки "бандитами та вбивцями".

Павла Гриба росіяни викрали 24 серпня 2017 року на території Білорусі. Юному українцю, хворому на портальною гіпертензією, інкримінують "схиляння до теракту".

Європейский суд з прав людини у грудні 2018 року зобов'язав Росію надати медичні документи про стан здоров'я українця Павла Гриба. 30 січня 2019 року його батько заявив про критичний стан Павла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.