Розслідування Мюллера не знайшло змови Трампа з Росією

Понеділок, 25 березня 2019, 07:46

За підсумками розслідування, проведеного спецпрокурором Робертом Мюллером, ані президент США Дональд Трамп, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на висновки розслідування, оприлюднені 24 березня генеральним прокурором США Вільямом Барром.

За словами генпрокурора, у команди Мюллера немає висновків про те, що Трамп незаконно перешкоджав правосуддю.

Клімкін підтримав ідею "європейського Мюллера" для розслідування впливу РФ

"Слідчі спецпрокурора не мали достатніх доказів, щоб встановити, що Трамп вчинив злочин", - заявив Барр і додав: "Хоча у доповіді немає висновку про те, що президент вчинив злочин, він не звільняє його від відповідальності".

Доповідь Мюллера також описує факти втручання Росії у вибори президента США і злочини, вчинені особами, пов'язаними з російським урядом, в ході цих зусиль.

Йдеться про спроби вплинути на результат передвиборної гонки шляхом створення фальшивих акаунтів в соціальних мережах і так званої "армії тролів", а також про злам серверів Демократичної партії і "злив" через сайт "Вікілікс" електронних листів, що містили негативну інформацію про Гілларі Клінтон.

Євродепутат: Європі потрібен свій "Мюллер" для розслідування проти РФ

Як повідомляє Голос Америки, у неділю Барр передав Конгресу резюме доповіді за підсумками розслідування: глава Юридичного комітету Палати представників Джерольд Надлер повідомив, що отримав "дуже короткого листа" Мін'юсту з приводу доповіді Мюллера.

Прес-секретар президента Хоган Гідлі у свою чергу заявив, що Білий дім поки не отримав тексту доповіді і не був проінформований про його зміст.

Президент США Дональд Трамп привітав доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера. "Не було змови, не було перешкоджання (правосуддя), повне і абсолютне виправдання, збережемо Америку великою", - написав Трамп в Twitter.

Нагадаємо, американські спецслужби дійшли висновку, що Росія втрутилася у президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Дональда Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.