Парламент Британії вирішив визначити подальший хід Brexit

Вівторок, 26 березня 2019, 07:57

Палата громад Великої Британії у понеділок пізно ввечері проголосувала за те, щоб у середу провести голосування за різними сценаріями виходу з глухого кута, у який зайшов Brexit.

Про це повідомляє BBC.

За це рішення, яке демонструє невдоволення кроками уряду у зв’язку з Brexit, проголосували 329 депутатів, проти виступили 302.

Таким чином, у середу британський парламент проведе низку "орієнтовних голосувань", які повинні визначити, який із варіантів подальших дій підтримує більшість депутатів.

У проголосованому рішенні не уточнюється, які саме альтернативи будуть запропоновані депутатам. Раніше ЗМІ повідомляли, що серед варіантів можуть бути проведення другого референдуму, відкликання процесу Brexit, вихід з ЄС без угоди, збереженням більш тісних зв’язків з ЄС та інші.

Brexit: організатори заявляють про мільйон учасників ходи за другий референдум

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Детальніше про наявні варіанти читайте у статті "Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.